Υγραεριοκίνηση

Αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση εγγυημένων συστημάτων Υγραεριοκίνησης σε όλα τα οχήματα.
Τι είναι το υγραέριο κίνησης;
Η σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία έχει υιοθετήσει το υγραέριο (LPG), προκειμένου να δώσει στους κατόχους αυτοκινήτων τη δυνατότητα να μετακινούνται με χαμηλότερο κόστος καυσίμου και λιγότερους ρύπους που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Το LPG είναι μίγμα προπανίου και βουτανίου, παράγωγο είτε της άντλησης φυσικού αερίου είτε της διύλισης του πετρελαίου.

ygraerio

Πως λειτουργούν τα συστήματα υγραεριοκίνησης;
Τα σύγχρονα συστήματα υγραεριοκίνησης καλύπτουν υψηλότατες προδιαγραφές ασφάλειας τόσο όσον αφορά την αποθήκευση του καυσίμου όσο και τη λειτουργία της τροφοδοσίας και καύσης. Το καύσιμο LPG αποθηκεύεται σε υγρή μορφή υπό πίεση προκειμένου να μειώνεται ο όγκος του σχετικού ντεπόζιτου. Η μεταφορά του στο θάλαμο καύσης γίνεται μέσω βαλβίδας, η οποία απελευθερώνει το υγρό καύσιμο προς τον σύστημα εξαέρωσης και το διοχετεύει μέσω μπέκ στην εισαγωγή του κινητήρα. Η αέρια μορφή του καυσίμου σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα διευκολύνει την ανάμιξη με τον αέρα στο θάλαμο καύσης, έχοντας σαν αποτέλεσμα αποδοτικότερη καύση, λιγότερο θόρυβο, λιγότερα καυσαέρια και επιμήκυνση της ζωής του κινητήρα. Όλη η διαδικασία ελέγχεται από ενσωματωμένη ηλεκτρονική μονάδα που επικοινωνεί με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου ώστε να διασφαλίζεται η αποδοτική λειτουργία σε κάθε περίπτωση.
Τι κερδίζετε από την υγραεριοκίνηση
• Το πρώτο και μεγαλύτερο όφελος που απολαμβάνει ο κάτοχος ενός υγραεριοκίνητου αυτοκινήτου είναι η οικονομία στα καύσιμα σε ποσοστό έως και 50%.
• Η μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων και μικροσωματιδίων, είναι ένα σημαντικό κοινωνικό όφελος καθώς οδηγεί σε καθαρότερο περιβάλλον.
• Τα οφέλη όσον αφορά τη διάρκεια ζωής του κινητήρα είναι δεδομένα καθώς η καύση είναι καλύτερη, αποδοτικότερη και χωρίς κατάλοιπα.
• Οι επιδόσεις του αυτοκινήτου δεν επηρεάζονται.
• Ο συνδυασμός υγραεριοκίνησης και βενζινοκίνησης αυξάνει στο διπλάσιο την αυτονομία του αυτοκινήτου καθώς το σύστημα αυτόματα "γυρνάει" στη βενζίνη σε περίπτωση που τελειώσει το υγραέριο. Έτσι χωρίς πρόβλημα μπορείτε να φθάσετε στο επόμενο πρατήριο υγραερίου.
• Η ασφάλεια χρήσης είναι εγγυημένη 100% καθώς τα συστήματα που προμηθεύει και εγκαθιστά η JEEPSERVICE ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ είναι εγγεκριμένα από εξειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης, ενώ το προσωπικό που απασχολείται στη διαδικασία εγκατάστασης έχει εκπαιδευτεί ειδικά για τη διαδικασία αυτή, σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς.
• Η εγκατάσταση του συστήματος υγραεριοκίνησης δεν απαιτεί μετατροπές και γίνεται σε μία εργάσιμη ημέρα. Καθώς ωστόσο απαιτείται έλεγχος του αυτοκινήτου από KTEO καθώς και έκδοση νέας άδειας που αναφέρει το LPG ως δεύτερο καύσιμο, η JEEPSERVICE ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ αναλαμβάνει τις διαδικασίες αυτές χωρίς δική σας απασχόληση και σας παραδίδει το αυτοκίνητο τη δεύτερη ή την τρίτη μέρα.

Πόσο κερδίζετε από τη χρήση υγραερίου*

Βενζίνη Υγραέριο (LPG)
Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ) 10
Ετήσια διανυθέντα χιλιόμετρα 15.000 15.000
Τιμή λίτρου 1,75 € 0,93 €
Ετήσιο κόστος καυσίμου 2.625 € 1.395 €
ΕΤΗΣΙΟ ΟΦΕΛΟΣ = 1.230 €
* Οι τιμές των καυσίμων είναι ενδεικτικές και λήφθησαν στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012.

Τα FAQ της υγραεριοκίνησης
Τα συστήματα υγραερίου μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα αυτοκίνητα;
Το μεγαλύτερο ποσοστό των αυτοκινήτων μπορεί να εφοδιαστεί με σύστημα υγραεριοκίνησης, πλην μερικών πολύ καινούργιων αυτοκινήτων για τα οποία τα συστήματα βρίσκονται ακόμα σε στάδιο εξέλιξης.
Ποια είναι τα κατάλληλα συνεργεία για την τοποθέτηση του συστήματος;
Στη JEEPSERVICE ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ διαθέτουμε την τεχνογνωσία για την ασφαλή τοποθέτηση. Διαθέτοντας 50ετή εμπειρία ώς νόμιμα αδειοδοτημένο συνεργείο για τη συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων διευρύνουμε συνεχώς το πεδίο εργασιών και υπηρεσιών που μπορούμε να προσφέρουμε, προκειμένου να καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας σε οποιεσδήποτε συνθήκες της αγοράς. Οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούμε είναι πιστοποιημένοι από το Υπουργείο Μεταφορών.
Είναι εύκολη η αλλαγή χρήσης καυσίμου μετά την τοποθέτηση του κιτ υγραεριοκίνησης;
Με την χρήση διακόπτη στο ταμπλό του αυτοκινήτου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει με ποιο καύσιμο θα κινηθεί. Σε περίπτωση που το υγραέριο τελειώσει, το σύστημα αυτόματα επιλέγει να συνεχίσει με καύσιμο βενζίνη.
Που αποθηκεύεται το υγραέριο και πόσο ασφαλής είναι η αποθήκευση;
Το ντεπόζιτο υγραερίου είναι ξεχωριστό, και το σύστημα διέπεται από υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας, τόσο για την αποθήκευση όσο και για το κύκλωμα τροφοδοσίας ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος διαρροών.
Πόσο εύκολος είναι ο ανεφοδιασμός;
Στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περισσότερες πρωτεύουσες νομών της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και στην Κρήτη υπάρχουν πρατήρια. Με αυτονομία έως και 600χλμ. (μέγιστη χωρητικότητα ντεπόζιτου 100λ.) τα υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν στις περιοχές αυτές χωρίς πρόβλημα.
Πως νομιμοποιείται η χρήση υγραεριοκίνησης;
Η υγραεριοκίνηση είναι νόμιμη με το νόμο 2773/1999 για όλα τα οχήματα. Για το μηχανισμό απαιτείται έγκριση τύπου από το Υπουργείο Μεταφορών, ενώ αντίστοιχη πιστοποίηση πρέπει να έχει και ο τεχνικός τοποθέτησης.

Διαβάστηκε 5687 φορές